3 gode film som er baseret på virkelige hændelser

Jeg har et eller andet for film, der er baseret på virkelige hændelser. Det gør bare noget ved mig, når jeg ser dem. Normalt er jeg ikke typen der græder til film, men hvis jeg ser en, hvor jeg ved at de forfærdelige ting der sker i filmen er sket i virkeligheden, ja, så kan jeg nemt komme til at tudbrøle. Og det har jeg bl.a. gjort ved nogle af filmene nedenunder. Er I også til film, der er baseret på virkelige hændelser? Hvis ja, så tag og se de her 3, hvis I ikke allerede har gjort det.

12 Years A Slave er baseret på en sand historie om en mands kamp for frihed og overlevelse. I 1841 er Solomon Northup en fri sort mand fra det nordlige New York, hvor han bor med sin kone og børn. Familien bor i Saragota, hvor Solomon lever af at spille violin. En dag bliver han brutalt bortført og solgt til slaveri på en bomuldsfarm i det sydlige USA. I sin kamp for frihed møder Solomon grusomhed og kæmper for, ikke bare at holde sig i live, men også at bevare sin værdighed som menneske”.

Filmen har jeg tidligere nævnt på bloggen i forbindelse med "Film jeg har set"-indlæggene, så jeg vil ikke komme med en længere smøre om hvad jeg synes. Jeg vil dog sige, at jeg synes det er en kanon - men meget barsk - film, som jeg synes I burde se. Den giver et godt indblik i, hvad de sorte slaver har været udsat for, og jeg kan godt afsløre, at jeg sad med tårer i øjnene flere gange undervejs. I kan læse her hvad jeg mere synes om filmen.

"Argo foregår i 1979, hvor militante styrker stormer USA's ambassade i Teheran og tager gidsler. 6 amerikanere når dog at undslippe, og må derfor gemme sig i den canadiske ambassadørs hus. I USA udtænker CIA-specialisten Tony Mendez en utraditionel redningsaktion. Han samler et hold veteraner og tager dem med til Iran under dække af at være producere, der jagter locations til en film".

Det er faktisk længe siden jeg har set den her film, og jeg skal helt sikkert snart have set den igen. Jeg kan huske, at jeg synes at filmen var super spændende hele vejen igennem, og jeg kan egentlig godt forstå, at den vandt i en Oscar i 2013 for "Bedste Film", for den er altså bare pisse god. Så hvis I mangler en film en dag, så tag lige og se den her.

"Titanic handler om luksuslineren, der begynder sin jomfrurejse fra Southampton. Alle samfundslag er repræsenteret på det synkefrie skib - fra den unge Jack, der har vundet sin billet i et spil kort til den elegante Rose, der rejser på 1. klasse med sin rige familie. De to omtalte ender med at møde hinanden, og det udvikler sig fra en kærlighedshistorie til en dramatisk kamp for at overleve".

Okay, kan man lave en liste over gode film baseret på virkelige hændelser uden at nævne Titanic? Nej, vel? Jeg er vild med den her film, og jeg har da også set den 100 gange eller sådan noget. Og jeg græder stadig hver gang skibet synker og man ser det klip med kaptajnen. Puha, det er altså et hårdt øjeblik. Jeg tænker ikke at der findes nogen, der ikke har set denne film. I så fald er I gået glip af en fantastisk film!

Kan I lide de 3 film?

Synes godt om

Kommentarer

Lille My,
Har ikke set Argo - det må jeg få gjort 😃
www.stine-ebbesendahl.dk
Eline Tychsen,
Har stadig ikke fået set 12 Years a slave, men skal virkelig snart få den set 😃 Og nej Titanic skal nævnes 😉 Det er jo en af de bedste film i min verden haha.
www.elinetychsen.com
Isabella Pernille
,
Ja, den synes jeg du skulle se 😃
Isabella Pernille
,
Ej, du må se og få den set 😋 Ja, den er SÅ god!!!