6 Ting der er overraskende besværlige med en stor babyvom

I mandags ramte jeg graviditetsuge 40, hvilket vil sige, at min lille baby i maven altså nu stort set er færdigbagt. Han kan komme, hvornår det skal være nu, og det hele er sindssygt spændende i øjeblikket. På den ene side håber jeg, at han kommer hurtigst muligt, fordi jeg synes, det er ved at være lidt hårdt at være gravid nu. Men på den anden side må han også godt vente til i næste uge, hvor jeg jo har termin (d. 12. oktober), så vi kan ikke gøre andet end at vente på, at han vil ud - og så vil tiden jo vise, hvornår det bliver.

Når jeg kigger tilbage på min graviditet, så synes jeg, at den har været god. Jeg ved i hvert fald, at jeg har haft det langt bedre end mange andre gravide, som jeg har hørt om. Jeg har trods alt "kun" døjet med kvalme, 4 gange opkast og træthed, hvilket var værst i 1. trimester. Derefter har jeg stort set haft det fint, så jeg skal bestemt ikke klage...

... Det er dog først her de sidste par uger, hvor min mave virkelig har fået vokseværk, at jeg synes, at det hele er blevet ret så besværligt.....

Og det er der altså kommet det her blogindlæg ud af. Det skal dog læses lidt i sjov, for selvfølgelig bliver mange ting svære, når man pludselig har en kæmpe dunk foran. Men ikke desto mindre skal I nu høre om de ting, som jeg synes er blevet ret så besværlige med en ordentlig babyvom:

Barbering af underlivet
Holy moly, kan vi lige tale om, hvor svært det her er blevet? Det er pt. et sats hver gang jeg forsøger at barbere mig dernede, for jeg kan ikke se en skid for min mave. Enten er jeg heldig, eller også ender det med et mindre blodbad og hår, der stadig sidder tilbage. Det er sådan cirka 50/50, hvordan resultatet bliver, så det er altid spændende at se, når man kommer ud af badet.

At spænde sko og trække i strømpebukser
Måske kan det godt være, at jeg synes, at det er skide besværligt og hårdt at spænde sko og trække i strømpebukser, fordi jeg er landets mest usmidige person, men hallo... der er altså virkelig også langt ned til mine fødder. Jeg bliver helt forpustet hver gang, jeg har trukket i sko eller strømpebukser og må nogle gange holde en kort pause efter. Men heldigvis er Christian god til at hjælpe mig, når han er hjemme, og så går det jo som en leg!

At nyse uden at tisse
Okay, det her oplevede jeg for første gang for 3 ugers tid siden. Jeg skulle nyse, og lige da jeg nøs, så tissede jeg i mine strømpebukser... og i de indershorts, jeg havde på. Det havde jeg godt læst, at det kunne komme til at ske, men som altid tænkte jeg, at det kommer ikke til at ske for mig... Men det gjorde det sgu, og det var faktisk lidt komisk. Selvfølgelig fortalte jeg Christian det, og nu driller han mig konstant med det,og kalder mig for en tissetrold. Nu er jeg helt nervøs hver gang jeg skal nyse, for tænk nu hvis jeg kommer til at tisse igen. Det er dælme så besværligt at skulle skifte underhyler og strømpebukser hver gang. Ha ha.

En gåtur på mere end 2 km
Jeg har pt. taget omkring 16 kg på, og det kan altså godt mærkes, skal jeg hilse og sige. Jeg har nævnt før her på los bloggos, at det er blevet hårdt at gå, men nu er det altså blevet endnu hårdere. Og det er som om at min krop max vil være med til at gå 2 km af gangen. Det gør det altså lidt svært, når jeg normalt elsker at komme ud at være aktiv. Men jeg lytter selvfølgelig til min krop og går kun korte ture, og så må jeg jo give den ekstra gas, når jeg engang har født.

At drikke et helt glas sodavand uden at blive forpustet
Okay, det behøves ikke at være sodavand. Det kan lige så godt være et glas vand, men jeg indrømmer gerne, at jeg nok drikker liiiiidt for meget sodavand. Før jeg blev gravid kunne jeg snildt tømme et helt glas på en gang, når jeg var tørstig, men det kan jeg dælme ikke længere. Eller jo, det kan jeg godt, men jeg bliver simpelthen så forpustet af det, at man skulle tro, at jeg lige havde løbet et marathon. Kan man komme ud af træning på det punkt her? For jeg er i hvert fald slet ikke i den superform jeg blevet at være i, når det handler om at bælle drikkevarer... men okay, jeg har jo heller ikke været i gaden og drikker bajere siden januar!!! Jeg er jo totalt ude af træning i at drikke...

At sove ordentligt
Jeg er begyndt at sove skide dårligt om natten. Jeg vågner 100 gange, fordi jeg ikke kan finde en ordentlig stilling at sove i. Det hjælper dog lidt, at jeg sover med min ammepude. Så kan den nemlig støtte, når jeg ligger på siden, så det ikke er helt så forfærdeligt. Men alligevel... Jeg savner virkelig, at kunne sove en hel nat uden at vågne, men der går jo nok mange år, før jeg kommer til at opleve det igen, ha ha.

Synes godt om

Kommentarer