8 grunde til at jeg elsker at løbe

Da jeg startede med at løbe tilbage i januar, var det en kamp for mig bare at løbe 2 km. Lysten var der bestemt heller ikke, hvilket ikke gjorde det nemmere. Men jeg tog mig sammen pga. et væddemål, og jeg har nu ca. løbet 1-3 gange hver uge siden (pånær en længere pause i løbet af sommeren), og nu er jeg faktisk blevet rigtig glad for at løbe. Selvfølgelig har jeg dage hvor jeg virkelig ikke gider, men så er det jeg tænker over det som løb giver mig og hvad jeg har lært i min korte tid som løber. Og så er det som om det er lidt nemmere at få sparket sig selv af sted. Men det fleste gange glæder jeg mig til at skulle løbe, for det giver mig simpelthen så meget.. og nu skal I høre hvorfor;
  • Løb gør mig i godt humør, og hvis jeg har haft en dårlig dag, så hjælper en løbetur altid, for under løb kan jeg smide alle de dårlige tanker væk og kun fokusere på at sætte det ene ben foran det andet.
  • Jeg har langt mere energi i de uger, hvor jeg har løbet i forhold til de uger, hvor jeg har holdt pause. Faktisk sover jeg også bedre og er friskere om morgenen, når jeg sørger for at løbe 2-3 gange om ugen.
  • Løb hjælper på mine menstruationssmerter, og derfor sørger jeg også for at komme af sted, selvom jeg har slemme smerter.
  • Løb forbedrer konditionen, hvilket også er en af grundene til at jeg startede med at løbe.
  • Jeg er også begyndt at løbe fordi jeg gerne vil tabe mig, så at kombinere det med styrketræning skal nok give de resultater en dag, som jeg drømmer om.
  • Når solen skinner er det skønt at løbe en tur udenfor og bare nyde naturen. Jeg kan fx godt lide at løbe rundt i Østerådalen.
  • Jeg følger et løbeprogram, og det gør mig helt høj, hver gang jeg har fuldført et løbepas. Et af mine løbepas bestod en dag af 1 time og 15 minutters løb, og jeg troede virkelig ikke jeg kunne løbe så længe, men ved at følge de zoner, som jeg skal i programmet, så lykkedes det - og jeg løb hele 11,5 km!!
  • Når først man når et af de mål man har sat sig, så får man den bedste følelse i kroppen, og det giver helt sikkert motivationen et boost hver gang.

Selvom jeg stadig er en langsom løber, så knokler jeg røven ud af bukserne for at blive bedre. Nogle gange føles det som om der intet sker, mens jeg andre gange løber med et kæmpe overskud hele turen, og det er netop på disse ture motivationen til at blive bedre bare vokser og vokser. Og på trods af at jeg løber langsomt i forhold til så mange andre, så vil jeg altid være hurtigere end dem der bare ligger på sofaen. Og det er altså vigtigt at huske sig selv på. Det handler ikke altid om at være den hurtigste, men derimod om at komme afsted og kun forsøge at blive bedre end sig selv.

Efter at have lavet det her indlæg, så glæder jeg mig bare endnu mere til løbeturen imorgen. Programmet siger 1 time og 15 minutters løb med lidt indlagt interval, så det bliver en hård omgang, men jeg er totalt klar på det. God mandag aften til jer! :-)

Synes godt om

Kommentarer

Stine / Lille My,
Åh jeg savner at løbe når jeg læser det her! 😃
www.stine-ebbesendahl.dk
Eline Tychsen,
Hvor er du sej! Jeg er virkelig ikke vild med det haha - men gør det stadig, dog ikke med lange kilometer, men med maks 2-3km. Så er jeg mere til at hoppe over på en anden maskine i FW hehe. Jeg er så enig med dine punkter omkring energien. Jeg kan virkelig også godt mærke forskel, så selvom jeg hader det, elsker jeg, hvad den gør ved min krop og det overskud det giver mig. Det er virkelig fedt!
www.elinetychsen.com
Isabella Pernille
,
Haha, du må i gang engang næste år, når lillepigen er født 😃
Isabella Pernille
,
2-3 km er også sejt. Man skal jo starte et sted 😃 Og uanset om man løber eller ej, så er det bare fedt at komme afsted til træning og få brændt krudt af. Det giver den bedste følelse bagefter!
Mama Brown,
Det er så sandt! 😊
www.mamabrown.dk
Isabella Pernille
,
:-)