En snak om rødvin, hvidvin og noget med bobler

Reklame for Pedersborg Vin

Nu er det jo blevet efterår, og vejret er blevet mørkere, koldere og mere regnfuldt. Jeg kan ligeså godt starte med at fortælle, at jeg hader den her tid. Jeg er slet ikke til sådan et vejr her, og hvis jeg kunne, så rejste jeg sydpå hver gang det blev efterår herhjemme. Og så ville jeg først komme hjem, så snart foråret begyndte. Men det går desværre ikke. Så derfor må jeg jo gøre et eller andet for at overleve efteråret og vinteren herhjemme. Så det betyder altså, at der bliver skruet op for hyggen hjemme hos mig, så det ikke føles helt så slemt med det mørke og triste vejr.

Hvad er hygge så for noget?

Hygge er mange ting for mig. Det kan fx være at ligge på sofaen under et tæppe og se Netflix hele aftenen. Det kan være en tur i badekarret. Det kan være festlig aften vennerne. Eller bare at ligge i sengen med en god bog. Det lyder jo ikke helt tosset, vel? De fire ting kan sagtens blive endnu hyggeligere, hvis man lige tilføjer et glas italiensk rødvin. For nogle i hvert fald. Jeg har ikke lært at drikke rødvin endnu, så jeg vil altså nu foretrække et glas iskoldt hvidvin eller rosé. Det kan jeg til gengæld godt lide. Meget endda. Men er der noget, som jeg endnu bedre kan lide, så er det champagne. Der er altså bare et eller andet med mig og bobler. Jeg elsker det. Måske er det også derfor, jeg hader at drikke vand. Det er bare for slattent, men jeg drikker dog alligevel en del vand hver dag. Det skal man jo, for det er jo godt for os.

Det er faktisk yderst sjældent, at jeg åbner en flaske hvidvin, rosé eller champagne herhjemme. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, for det er jo herre hyggeligt at sidde og nyde sådan et glas en gang i mellem. Jeg er dog ikke bleg for at åbne en flaske, når den står på fest og ballade, men så ryger hele flasken til gengæld også ned på ganske kort tid. Jeg vil dog gerne være bedre til at kunne nyde et enkelt glas en almindelig aften. Så det vil jeg øve mig på i stedet for altid at tage et glas sodavand. Især sådan en fredag aften, hvor det regner og blæser udenfor. Så vil jeg elske at ligge under et tæppe på sofaen med et godt glas hvidvin, champagne eller rose. Og sushi. Selvfølgelig. Vin og sushi er jo altid en god ide.

Lige pt. har jeg den vildeste lyst til et godt glas champagne, men det er også kun fordi jeg lige har kigget hele Pedersborg Vins hjemmeside igennem. Der kan man altså købe nogle gode flasker. Også hvidvin og rosé. Og rødvin fra en masse forskellige lande. Der er noget til enhver smag.

Hvad er I til? Rødvin? Hvidvin? Eller måske champagne - som mig?


Synes godt om

Kommentarer

Venterpaavinblog,
Jeg er klart til bobler og rødvin. I boble kategorien er jeg både til champange, cava, cremante og prosseco og sekt - helst i sec/demi sec kategorien, hvor den hverken er for tør eller for sød. Brut går også, hvis den er meget frisk - dolce kan jeg tilgengæld slet ikke med 😃

I rødvinsafdelingen ryger alt ned, lige fra papvin til en 20'er til de dyre - elsker dog særligt tempranillo, zinfandel og ripasso.

- A
www.venterpaavin.dk
Lille My,
Jeg kan ikke fordrage champagne - synes ofte det er surt og tørt - måske jeg bare ikke har fundet en god en endnu? 😃 Til gengæld elsker jeg rødvin! ... og rosé! 😊 <3
www.stine-ebbesendahl.dk