Jeg har gået 10.000 skridt hver dag i et år

Forleden dag smed jeg billedet ovenover i min story på Instagram (isabellapernille). Mest fordi jeg synes, at det er lidt sejt, at jeg har gået 10.000 skridt hver dag i et fucking helt år. Men også for at blære mig lidt. Det må man nemlig godt en gang i mellem.

Okay, skal jeg være helt ærlig - og det skal man jo -, så har jeg ikke gået 10.000 skridt hver dag. Billedet ovenover viser nemlig mit daglige gennemsnit for det sidste år. Det vil altså sige, at der har været nogle få dage (måske 10-15 stykker), hvor jeg ikke har nået op på de 10.000 skridt, men så har jeg til gengæld gået de skridt længere andre dage.

"Men hvorfor skal du så gå gennemsnitligt 10.000 skridt om dagen?"

Det startede endelig som en konkurrence mellem min kollega og jeg sidste sommer. Vi aftalte, at vi skulle gå min. 10.000 skridt hver dag i vores 3 uger lange sommerferie. Det klarede vi begge to snildt. Og fordi det gik så godt med at gå, så aftalte vi, at vi skulle gå gennemsnitligt 10.000 skridt pr. dag hver måned resten af året. Hvis vi en måned ikke nåede op på de magiske 10.000 skridt, så kostede det romkugler (= en af de bedste kager i verden). Behøver jeg sige andet end, at jeg har fået romkugler 2 gange i forbindelse med vores lille konkurrence? Hæ hæ.

Efter vores konkurrence er jeg blevet så bidt af at tælle skridt, at jeg er forsat med det. Christian synes til tider, at jeg er en smule fanatisk omkring det, men det synes jeg altså ikke.... helt. Og det synes jeg heller ikke, når jeg står og tripper foran tv'et kl. 23 om aftenen for at nå at få de sidste skridt med, inden jeg skal i seng. Det er da meget normalt, ikk'? (Psst... en iPhone registrerer nemlig også skridt, selvom man bare går på stedet - det er altså skide smart!). Okay, jeg indrømmer det. Jeg er blevet en smule fanatisk omkring det, men det gør mig bare så tilfreds, når jeg kan se, at der står 10.000 skridt på mobilen hver aften, når jeg ligger i sengen.

Derfor skal DU også begynde at gå

Hvis du ikke er særlig aktiv i løbet af (arbejds)dagen - ligesom jeg -, så kan jeg kun anbefale dig at begynde at tælle skridt. Måske er 10.000 for højt sat til at starte med, hvis man ikke er vant til at gå så meget men så start måske med det halve. For mig har det i hvert fald været godt at have et "mål", for det har holdt mig motiveret - også på de dage hvor det har stået ned i stænger og blæst en halv pelikan.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at det er sundt at være aktiv og få motioneret dagligt. At gå er en nem måde at få lidt motion ind i hverdagen på. Og at gå er godt for både hjernen, hjertet, vægten, psyken, knoglerne og leddene. Det kan du bl.a. læse mere om her. Så nu burde du efterhånden ikke have nogle undskyldninger for ikke at gå en tur i dag. En lille tur på 10 minutter er trods alt bedre end ingen. Så kom du bare afsted.

Man behøver ikke kun at gå for at få skridt ind på kontoen. Man kan fx også danse eller løbe. Sidste år til Vi elsker 90'erne i Aalborg dansede jeg mig til næsten 30.000 skridt. Jeg synes selv, det lyder voldsomt, men okay, det var også en 13 timer lang fest, hvor der blev hoppet og danset en hel del. I dag vil jeg dog hoppe i løbeskoene og jagte skridt ved at løbe en tur.

Jagter I også skridt ligesom mig? Eller hvordan får I presset motion ind i hverdagen?


Synes godt om

Kommentarer

Lille My,
Wow det er virkelig sejt klaret! 😊
www.stine-ebbesendahl.dk