Plusser og minusser ved at være preggo

Jeg er nu i graviditetsuge 28, og det hele går pludselig stærkt. Maven vokser, baby sparker helt sindssygt, og vi får mere og mere gjort klar herhjemme. Det er altså dejligt!

For mange uger siden da jeg fik fortalt vores venner, at jeg var gravid, var der en der spurgte; "Bliver din blog så en blog om baby?", hvortil jeg egentlig ikke havde noget fornuftigt svar. Men nu må jeg nok indrømme, at det allerede handler og kommer til at handle en hel del om baby. Det er trods alt også det der fylder herhjemme, så selvfølgelig har jeg en masse tanker herom, som jeg gerne vil dele med jer. Så derfor skal det også denne gang handle om baby... eller i hvert fald det at være gravid, for jeg har nemlig lavet en liste med plusser og minusser ved at være gravid. Og er du en smule sart, så skal du nok lade være med at læse med - i hvert fald ved minusserne - for jeg har ikke tænkt mig at holde noget tilbage. He he.

Lad os starte med plusserne...

 • Det største plus er selvfølgelig, at jeg er ved at gro en baby. Ingen tvivl om det. Det bliver det mest fantastiske, når vi engang skal møde baby B (Benjamin) til oktober.
 • Følelsen af at mærke liv i maven. Det er sygt underligt, og noget jeg ikke har vænnet mig til endnu, men tanken om hvad der ligger derinde og sparker er crazy, og det gør mig så glad hver gang jeg får et spark i maven.
 • At være gravid betyder ingen menno. Fan-fucking-tastisk! Det er lige før det er lige så fantastisk som punkterne ovenover, men også kun næsten. Men det er dælme skønt at slippe for blod, mavesmerter, bind og tamponer!
 • Jeg behøver ikke tænke på at få "sommerkroppen" i år, for jeg skal jo alligevel bare være tyk og rund - og det passer mig helt perfekt.
 • Nu hvor jeg ikke skal koncentrere mig om at stå skarpt her til sommer, fordi jeg jo bare bliver tykkere og tykkere, så slipper jeg også for at skulle huske at trække maven ind på billeder. Når man er gravid, gælder det jo om at få maven til at strutte så meget som muligt, og det vil jeg i den grad udnytte. Yay! (P.S. man SKAL selvfølgelig ikke trække maven ind på billeder. Det er bare en dårlig vane, jeg altid har haft, fordi jeg altid har følt mig tyk).
 • Hvis vi får rigtig god mad, så bruger jeg altid undskyldningen "Jamen jeg skal jo spise for to", hvis jeg liiiige skal have en potion mere. Og ved I hvad? Den virker hver gang!
 • Før jeg blev gravid døjede jeg meget med bumser på ryggen. Jeg har prøvet med diverse cremer, men jeg har endnu ikke fundet en, der kunne få dem til at forsvinde helt. Men nu hvor jeg er blevet gravid, er de fuldstændig forsvundet. Totalt yes altså!

Minusser ved at være gravid

 • Man bliver så hurtigt træt. Før jeg blev gravid følte jeg mig ung og frisk, men efter jeg er blevet gravid, føler jeg mig som om jeg er blevet 90. Jeg orker ikke rigtig noget, og ofte har jeg bare lyst til at ligge på sofaen og sove.
 • I takt med at jeg bliver tykkere, jo hårdere bliver alting også. Bare det at gå en tur i langsomt tempo, gør mig lynhurtigt forpustet. Jeg bliver også forpustet af at komme ud af sengen. Det er sgu en kamp uden lige - og især hvis Christian ikke lige er der til at give mig et skub. He he.
 • Al det tisseri! Som gravid skal man jo tisse konstant. Jeg kan knap nok bevæge mig uden for døren herhjemme, før jeg skal tisse igen. Jeg skal også tisse om natten. Nogle gange kan jeg rende på toilettet 5-6 gange i løbet af en nat. Pyha, så bliver man altså træt!
 • En gang i mellem får jeg de ondeste kramper i den ene læg om natten. Jeg siger jer, at det er smertefuldt. De 10 sekunder det står på, er jeg ved at stortude, og jeg er altid bange for at mit ben er ved at falde af. Sådan føles det seriøst!
 • En semi-klam ting ved at være gravid er at jeg er kronisk snottet aka jeg har flere bullere i næsen end normalt. Ikke nok med at der er flere bussemænd, der irriterer, så er det skisme også sådan nogle blodige sataner. Så hver gang jeg pudser næse, så er det helt rødt og klumpet, det der kommer ud. Yummi!
 • For lige at slutte af med noget, som nogen vil mene er nasty,, så er jeg nødt til at nævne mit udflåd. Altså ikke fordi det er unormalt at have udflåd, for det havde jeg også, før jeg blev gravid. Men nu er det bare begyndt at lugte... lad mig sige anderledes. Og bestemt ikke på den gode måde, og det synes jeg sgu ikke er så fedt. Men ok, så længe jeg ikke døjer med værre ting, så er jeg max glad og tilfreds.

Selvom det her er en liste, der også indeholder minusser, så er en graviditet jo (næsten) kun et stort plus. Jeg kan i hvert fald sagtens overleve alle mine minusser, når jeg ved, at det fører en baby med sig i sidste ende! <3

Synes godt om

Kommentarer