Sammenlign dine resultater med dine egne og ikke med andres

Jeg har aldrig været god til at rose mig selv, når jeg når et mål jeg har sat mig. Og det er noget der virkelig er gået op for mig i år efter jeg er begyndt at løbe. Og det skal jeg altså arbejde på at blive bedre til, og det skal jeg fra idag af.

På vej mod mit første halvmaraton (til maj) har jeg fra start af sat 2 mål, som jeg gerne vil nå;

1. At løbe 5 km på under 30 min
2. At kunne købe 10 km på under 1 time.

Begge mål har jeg nået, hvilket jeg jo egentlig burde være pavestolt af. Og det har jeg da også været, men kun i det øjeblik, hvor målene nåes og måske den efterfølgende dag. Men så er det jeg kommer til at sammenligne mig med andre. Det er især alle de løbere jeg følger på Instagram (jeg følger mange!), som jævnligt lægger billeder ud med deres virkelige hurtige tider på både korte og meget laaange distancer. Selvom de løber 25 km, så løber de med en meget bedre pace end jeg gør, når bare jeg løber 5 km. Og så er det jeg nemt kan få de der skod tanker "Jeg er jo også så dårlig til at løbe" og "Jeg bliver aldrig lige så god som dem", og sådan skal det jo ikke være, for det er jo ikke derfor jeg følger dem. Det gør jeg jo netop fordi de motiverer og inspirerer mig til selv at komme ud og løbe, og så selvfølgelig fordi jeg synes de er pisse seje. Jeg er vildt misundelig på at de kan løbe et halvmaraton på en super tid, mens jeg selv stadig kæmper for at løbe de 10 km. Men jeg ved også at mange af dem har løbet i mange år, mens jeg selv kun har løbet i 3 måneder. Det skal jeg huske mig selv på. Gode resultater kommer af masser af træning, og hvis jeg forsætter med at løbe efter halvmaratonet i maj, så kan jeg også komme til at blive god og hurtig, som dem jeg følger!

Nu hvor jeg har løbet 2-3 gange om ugen i næsten 3 måneder er jeg begyndt at mærke at jeg er blevet meget bedre til at løbe i forhold til da jeg startede, og det er egentlig det der har fået mig til at indse at det er monster dumt at sammenligne mine resultater med alle de andres. Jeg skal jo netop være stolt af hvor langt jeg er kommet siden jeg startede. Da jeg startede i januar kunne jeg løbe 5 km på 36 minutter, hvor jeg nu kan gøre det på lidt over 27 minutter. Og det er da en fremgang der er værd at være stolt over. Og det er sgu også værd at være stolt over at man overhovedet kommer ud og løbe. Om tiden så er langsommere end sidst, så er det da skide sejt at man tager sig sammen og kommer afsted, ikk?

Dagens råd og afsluttende bemærkning herfra må være at det skal være slut med at sammenligne egne resultater med andres og kun koncentrere sig om at blive bedre end netop sig selv. Basta bum!

Synes godt om

Kommentarer

Stine / Lille My,
Så rigtigt - fint skrevet! <3 Jeg synes du er sej 😊
www.stine-ebbesendahl.dk
Isabella Pernille
,
Tak, hvor er du sød! <3