"Skal vi så ikke bare købe et hus i Hjallerup, skat?"

Hej bloggis - eller hvad man siger nu om dage. Der er nu ved at være kommet ro på her i huset, og inden jeg i løbet af det næste stykke tid spammer bloggen med hus og bolig, så synes jeg at det vil være på sin plads at fortælle lidt af vores "hus-historie".

I efteråret sidste år begyndte Christian og jeg så småt at snakke om det der med købe vores eget hus, for alle de penge vi brugte til at bo til leje for midt i Aalborg kunne vi lige så godt bruge på et hus, ikk? Så vi begyndte at snakke om, hvor vi godt kunne tænke os at bo. Jeg kommer fra Hjallerup og har altid haft en drøm om at flytte tilbage hertil, og Christian kommer fra en mikro bette by ca. 12 km nord for Hjallerup, så han var også (en lille smule) åben for at vælge Hjallerup. Dog havde vi begge forelsket os i Aalborg, og der var egentlig meget der talte for at vi ville bo der. Og når jeg siger Aalborg, så mener jeg tæt på centrum... eller ihvertfald med cykelafstand dertil. Vejgaard, Gug og alt det der rundt om kalder jeg altså også for Aalborg. Det gør man, når man ikke er opvokset i byen. Ha ha. Nå, men her i blogland er vi vilde med lister, så skal vi ikke have en liste med plus'er ved dobble A og hvorfor vi gerne vil bo i byen? Jo, det skal vi da, så den kommer her:
  1. Jeg arbejder i Aalborg.
  2. Min mor bor tæt på.
  3. Man keder sig aldrig i Aalborg, for der sker altid et eller andet i byen.
  4. I tråd med ovenstående så er der altid mange arrangementer - også gratis - som man kan tage til.
  5. Størstedelen af mine (og Christians) venner bor i Aalborg.
  6. Der er ikke så langt hjem fra Gaden.. men okay, jeg er måske også ved at være for gammel til at rende rundt derinde, så den tæller nok ikke med alligevel? ;-)
  7. Der er mange butikker, caféer, træningsmuligheder og gå-i-byen-steder.
  8. Man er aldrig "alene" når man går ture rundt i Aalborg, for der er folk overalt.

Selvom vi var (og stadig er) vilde med Aalborg, så var der én ting der gjorde at det ikke blev den by - nemlig priserne på husene. I forhold til den størrelse og stand, som vi ønskede at købe et hus i, så var det bare slet ikke muligt at få et hus til de penge vi kunne låne i banken... med mindre det lå ud til en kæmpe trafikeret vej, som trak prisen helt vildt ned, og det ønskede vi heller ikke. Så det var egentlig det der gjorde, at vi måtte vinke farvel til Aalborg.

Da vi havde tjekket alle husene i Aalborg og indset, at det ikke var muligt, var jeg hurtig til at spørge Christian: "Skal vi så ikke bare købe et hus i Hjallerup så, skat?". Før han nåede at svare havde jeg nærmest søgt hele nettet igennem for huse og byggegrunde, der var til salg i byen. Og inden længe var vi ude og kigge på nogle udstillingshuse, som HusCompagniet havde. Et helt nyt hus kunne jo være skide lækkert, ikk? Vi var da også helt vilde med de huse vi fik set og var et kort sekund opsat på at vi skulle bygge et selv, men det viste sig jo, at de huse vi havde set og forelsket os i var fyldt op med vildt meget ekstra tilbehør, som (selvfølgelig) kostede ekstra, og så blev husene pludselig væsentlig dyrere, hvis man skulle have alt det med. Og så besluttede vi os for at gå i tænkeboks igen igen.

Jeg begyndte istedet at fokusere på huse der var til salg i Hjallerup, og jeg fandt to, som jeg synes så fine ud. I slutningen af november var vi ude og se det ene. Det så super flot ud på billederne i salgsannoncen, men i virkeligheden var det noget værre skrammel. Det kunne sikkert blive pænt, men det ville koste en del og tage lang tid, og det var vi ikke interesseret i. Så det blev et nej.

Det andet hus jeg havde kigget på, var jeg i tvivl om om jeg kunne lide. Det så lidt slidt ud i salgsannoncen, men alligevel havde jeg lyst til at se det - og det samme havde Christian heldigvis. Så en onsdag aften i starten af december var vi ude og se det, og vi blev vilde med det med det samme vi så det. Det var - utroligt nok - pænere i virkeligheden end på billederne, og vi (måske mest mig) var næsten klar til at købe huset med det samme. Uheldigvis var der allerede en anden, der havde budt på huset og faktisk lavet en aftale, og han manglede derfor kun at skrive under. Dog var der opstået nogle problemer, og han havde derfor fået en frist på en uges tid til at få underskrevet. Ejendomsmægleren var dog usikker på, om han overhovedet ville skrive under, så vi fik lov til at komme igen for at se huset allerede om søndagen. Her blev vi overbevist om, at det altså skulle blive vores hus. Så vi ventede i spænding de næste dage - og heldigvis fik ham den anden aldrig skrevet under. Så nu kunne vi få lov til at byde på huset. Så d. 16. december fik vi budt og lavet en aftale - og nu vi stod pludselig til at skulle være husejere. Og det vildeste var, at vi allerede kunne få rådighed over det fra midt i januar. Altså en måned efter vi havde budt på det. Det gik sgu stærkt - og måske lidt for stærkt. Jeg kunne ihvertfald mærke på Christian, at han ikke helt kunne vende sig til tanken om, at vi allerede skulle til og væk fra Aalborg. Normalt når man hører om folk der køber hus, så går det et halvt år før de kan overtage, men vi kunne jo nærmest overtage vores hus med det samme, og det tror jeg skræmte ham lidt. Også fordi vi havde hørt fra flere, at der kunne gå flere år før man fandt det rigtige hus, og vi fandt jo nærmest vores med det samme.

Da vi bød på huset aftalte vi med sælger, at vi først ville overtage huset til marts, da det skulle passe med opsigelsen af vores lejlighed i Aalborg. Så derfor har vi sådan set haft huset "gratis" fra januar og til nu, og det gav os heldigvis tid til at få malet og sådan nogle ting inden vi flyttede ind - og det tror jeg også beroligede Christian lidt. Nu er vi så flyttet ind i huset. Eller det gjorde vi i fredags, så vi har faktisk allerede boet her i over en uge. Hvor vildt er det ikke lige?! Og vi elsker det - begge to. Det er simpelthen vores drømmehus vi er flyttet ind i, og jeg kan ikke lade være med at smile, når jeg sidder her ved spisebordet og spiser morgenmad med min skønne kæreste i vores hus. Det er for fedt altså - og hold nu kæft, hvor jeg elsker at bo i Hjallerup!
  • Bolig

Synes godt om

Kommentarer

Mama Brown,
Hvor er det dejligt for Jer, når I ønsker Jer et hus, så er det da en fantastisk by at vælge! 😊 Ih, jeg glæder mig til at følge med!
www.mamabrown.dk
Eline Tychsen,
Ej det er bare SÅ spændende 😃 GLÆDER mig virkelig til at se en MASSE billeder derfra 😃
www.elinetychsen.com